Startpagina Melkvee

Help onderzoek naar subklinische mastitis vooruit

Céline Balcaen is laatstejaarstudente Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. In het kader van haar eindwerk omtrent subklinische mastitis vraagt zij hulp van melkveehouders. De enquête invullen helpt haar vooruit!

Leestijd : 1 min

Céline Balcaen doet in het kader van haar thesis onderzoek naar de detectie en monitoring van subklinische mastitis op Vlaamse melkveebedrijven.

Subklinische mastitis is een ontsteking van de uier zonder zichtbare symptomen, maar toch zorgt dit voor een mindere melkproductie. Vervolgens zal een daling in melkproductie zorgen voor een lagere inkomen voor de melkveehouder. Daarom is het van belang om subklinische mastitis vroegtijdig op te sporen.

Enquête

Celine wil graag te weten komen hoe Vlaamse melkveehouders dit aanpakken. Ze stelde hiervoor een enquête op. Hoe meer deelnemers hoe beter je haar onderzoek vooruit helpt!

Door het scannen van onderstaande QR-code kom je automatisch op de enquête terecht. Deze invullen duurt slechts enkele minuten!

qr code thesisBalcaen

Lees ook in Melkvee

Vlaamse melkkoeien behalen recordproductie

Melkvee De gemiddelde levensproductie van de melkkoeien in Vlaanderen is in het boekjaar 2021- 2022 met 769 kg gestegen tot 30.166 kg melk. De levensduur van de koeien nam toe met 6 dagen. Jos Dobbels uit Kortemark doorbrak als eerste de grens van 14.000 kg rollend jaargemiddelde.
Meer artikelen bekijken