Milcobel-notering stijgt nog

De melkprijs plukt te vruchten van goede kaas- en roomprijzen.
De melkprijs plukt te vruchten van goede kaas- en roomprijzen.

Dat is de derde maand op rij dat die melkprijs weer stijgt. Het is bovendien meer dan de meest recente prijspiek van afgelopen december (standaardprijs 34 €).

Eiwitfractie

baart zorgen

In een korte bespreking wijst de coöperatie er op dat de huidige melkprijs gebaseerd blijft op een zeer goede valorisatie uit de combinatie ‘kaas + room.’ De zuivelmarkt wordt nog steeds sterk gedomineerd door hoge vetprijzen. “De eiwitfractie daarentegen baart zorgen: de prijzen voor mager melkpoeder zakken inmiddels weg onder het niveau van de interventieprijs”, zo ziet het bedrijf.

De standaardprijs is de prijs voor melk met de wettelijk bepaalde referentiegehaltes voor vet en eiwit van respectievelijk 42 g/l en 34 g/l.

De reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering komt bij Milcobel als volgt tot stand: Een leveringsomvang van 500.000 liter op jaarbasis, vetgehalte 43 g/l en eiwitgehalte 35 g/l., IKM-gecertificeerd ( sinds 1 mei 2016 is de vroegere IKM-premie geïntegreerd in de standaardprijs), kiemgetal ≤25.000/ml, celgetal ≤300.000/ml, coligetal ≤50/ml en geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Meest recent

Meest recent