Startpagina Vleesvee

Prijs voor kalveren daalt opnieuw

Coevia vzw leverde deze week op 18 oktober zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren vermindert opnieuw en varieert van 725 tot 950 euro voor een goed kalf. 900 euro is de gemiddelde norm. Die prijs is inclusief btw. De markt is rustig, met een aanbod dat groter of gelijk is dan de vraag.

Bij de koeien is de prijs status quo, met een gemiddelde prijs van 3,75 tot 4,05 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,75 tot 6,25 euro/kg, met enkele pieken tot 6,30 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is hier rustig, met een aanbod dat groter is dan of gelijk is aan de vraag.

Ten slotte is de prijs bij de stieren status quo, met een prijs die schommelt rond de 4,10 tot 4,40 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per geslacht gewicht. 6,30 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,4 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Wij leerden werken op gevoel, en daardoor staan we volledig achter ons product

Vleesvee Op de Dag van de Landbouw, 17 september, kan je een kijkje gaan nemen bij hoeve ‘t Waterbos in Herent. Pieter Stessel en Jessie Bosmans verkopen er sinds 2003 vlees van hun eigen Belgisch witblauw-runderen. Dankzij de waardering die ze van hun klanten krijgen, staan ze elke dag met volle goesting op om hard te werken. “Het maakt een wereld van verschil als je elke dag feedback krijgt over je producten”, klinkt het.
Meer artikelen bekijken