Startpagina Mechanisatie

Stabiele Europese hooibouwmarkt volgens CEMA

De Europese markt voor de verkoop van hooibouwmachines vertoonde stabiliteit gedurende het seizoen juli 2021-juli 2022; zo meldt CEMA, de Europese vereniging van landbouwmachinefabrikanten.

Leestijd : 1 min

De melkprijs bood een goede mogelijkheid aan veehouders om te investeren in professioneel materiaal om gras te oogsten, haalt CEMA aan als één van de redenen voor de stabiele Europese hooibouwmarkt.

Het verkochte volume machines kon zelfs groter geweest zijn als de fabrikanten niet geconfronteerd waren met verstoringen in hun onderdelenvoorziening. De hooibouwcategorie van CEMA bevat maaiers, schudders, harken en opraapwagens.

Ondanks de droogte die in vele regios werd vastgesteld, zijn de marktvooruitzichten voor zuivelproducten positief. CEMA wijst op de evenwichtige markt en de wil van veehouders om professioneel materiaal te gebruiken voor het oogsten van gras. Dit doet de fabrikanten van hooibouwmateriaal vertrouwen hebben voor het seizoen 2022-2023.

Nieuwe intelligente technologie en machines met verhoogde capaciteit kunnen de landbouwer zijn vraag beantwoorden. Enkel prijsverhogingen en oplopende levertermijnen voor basisonderdelen en grondstoffen kan verstoringen in de vraag veroorzaken.

Tim Decoster

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken