Startpagina Mechanisatie

Eerste dealerday over precisielandbouw groot succes

Fedagrim, Thomas More Geel en RTC Antwerpen organiseerden 28 oktober een eerste dealerday. Tractordealers, landbouwmechanisatiebedrijven, leerkrachten uit het land-en tuinbouwonderwijs kwamen samen met de studenten van de landbouw en landbouwmechanisatierichting in Geel samen voor dit event rond precisielandbouw.

Leestijd : 2 min

Samen waren er 100 deelnemers aan de verschillende sessies. De voormiddag werd ingezet door Raven, Educam, Trimble en Yanmar. Van gps-gestuurd rijden en werken op het veld tot predictief onderhoud en het allerlaatste nieuws rond aandrijfvormen. Studenten, leerkrachten en landbouwmechanici vonden elkaar in deze sessies en kregen een overzicht van de laatste evoluties en technologie.

Jobdate

Tijdens de middag was er een heuse Jobdate. Laatstejaarsstudenten hadden hun CV voorbereid en research gedaan naar toekomstige werkgevers. Via een speeddate maakten ze kennis met de bedrijven. Een zeer interessante sollicitatie-oefening die bovendien zorgde voor vruchtbare contacten tussen de studenten en het werkveld. Zo bewijst ook Rob Baken van Agrometius: “Ik heb 2 zeer goede contacten gelegd. Ik ga hen zeker terug contacteren, als zij mij niet eerst bellen.”

Diverse sessies

Na al deze contacten en een walking dinner was het tijd voor nieuwe sessies. John Deere en New Holland stelden hun precisietechnieken door. Flanders Make sprak over drones en zelfrijdende tractoren in de landbouw. Ter afsluiting werd er ook enkele demo’s voorzien. Een zelfrijdende spuit van John Deere werd in realtime gemonitord vanuit het leslokaal, New Holland lichtte de X-power onkruidbestrijder toe en Flanders Make voorzag in een demonstratie van zelfstandig vliegende drone om vogels te verjagen uit fruitbomen.

Geslaagde eerste editie

Als afsluiter nam Tinne Rombouts het woord. Ze was heel blij een enthousiaste groep jongeren en professionelen te zien. Ze benadrukte het belang van de lokale productie en wees erop dat de landbouwsector dankzij precisietechnologieën een grote stap vooruit zet. Daarom pleitte ze ook voor een uitbreiding van de pre-ecoregelingen rond precisielandbouw die nu al bestaan.

Hans Verstreken Fedagrim: “Broodnodig gezien de nieuwe pre-ecoregeling rond precisielandbouw. Via een event zoals dit laat sectorfederatie Fedagrim de laatste nieuwe technieken ingang vinden in het werkveld.”

Kris Michiels docent Thomas More: “Het was een zeer leerrijke dag, ook voor mij als docent. We krijgen de laatste technologie aangeboden. Bovendien worden hier interessante contacten gelegd. Zo zien we binnenkort zelfs nog enkele demo-machines van aanwezige merken in de les verschijnen.”

Fedagrim

Lees ook in Mechanisatie

Nieuwe frontmaaiers met 4 m werkbreedte

Mechanisatie Krone biedt 2 nieuwe 4 m brede frontmaaiers aan op basis van de EasyCut F 400 CV Fold: de EasyCut F 400 Fold zonder kneuzer, met zwadvijzel, en de EasyCut F 400 CR, met een starre maaibalk en rollenkneuzer.
Meer artikelen bekijken