Startpagina Actueel

Lies Sampers is Strafste Boerin van Vlaanderen

Na een zoektocht van 2 maanden is De Strafste Boerin van Vlaanderen eindelijk bekend. Lies Sampers (40) is verpleegster en baat samen met haar man een gemengd landbouwbedrijf uit met vleesvee, melkvee en akkerbouw. Ze heeft 3 kinderen en is een bezige bij. Lies mag zich nu ambassadrice voor de land- en tuinbouwsector noemen.

Leestijd : 2 min

Lies Sampers (40) is De Strafste Boerin van Vlaanderen. Op zondag 6 november nam ze de trofee van PlattelandsTv in ontvangst, na een spannende zoektocht waarin 6 kandidates zichzelf moesten bewijzen. In de finale vertrokken er 3 auto’s naar de 3 finalistes, maar in slecht één auto zat minister van Landbouw Jo Brouns met de trofee. En die kwam aan in Ieper.

Ambassadrice voor de sector

Op het landbouwbedrijf van Lies, Torenhof genaamd, was het jolijt groot toen bleek dat de trofee in hun auto zat. Lies had niet verwacht dat de minister, die in Limburg woont, helemaal naar Ieper zou rijden om haar tot winnares te kronen. Ze schreef zich in met als doel de landbouwsector in een positiever daglicht te zetten en de burger te tonen hoe het er echt aan toegaat op een landbouwbedrijf. Daar krijgt ze als ambassadrice nu zeker de kans voor.

De voorbije weken leerden de kijkers van PlattelandsTv alle aspecten van de 6 kandidates kennen. Via een kwis en een escaperoom konden de dames ook bewijzen dat ze meer in hun mars hebben dan het klassieke boerderijwerk. Fans konden online stemmen voor hun favoriet. Samen met de score van een vakjury werd zo de uiteindelijke Strafste Boerin gekozen.

Lies werd door haar omgeving aangemoedigd om zich in te schrijven voor het programma. Ze is altijd in de weer en de rol van ambassadrice op zich nemen zou echt iets voor haar zijn. Lies is mama, boerin en parttime gipsmeester op de dienst Orthopedie in het Jan Yperman Ziekenhuis. Ze zetelt ook in de landbouwraad van Ieper, is lid van de ouderraad van de school van haar kinderen, is bestuurslid van het Vlaams netwerk voor boerinnen ‘Agra’ en lid van ‘Ferm’ Vlamertinge.

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken