Ahold Delhaize-baas merkt toenemende spanningen met leveranciers

Leveranciers moeten volgens de CEO en voorzitter van Ahold Delhaize een deel van de last dragen, maar weigeren dat soms te doen.
Leveranciers moeten volgens de CEO en voorzitter van Ahold Delhaize een deel van de last dragen, maar weigeren dat soms te doen. - Foto: LBL

In Europa - goed voor zowat een derde van de omzet - kregen de winstmarges van Ahold Delhaize een knauw door de oplopende energiekosten en de "uitdagende economische omgeving". Dat komt volgens Muller omdat het bedrijf een deel van de prijsstijgingen voor eigen rekening neemt.

Leveranciers weigeren lasten te dragen

De situatie leidt tot toenemende spanningen in de onderhandelingen die de retailer voert met zijn leveranciers. Die moeten volgens de CEO en voorzitter van Ahold Delhaize een deel van de last dragen, maar weigeren dat soms te doen.

"Ik had van ketenpartijen meer samenwerking verwacht", aldus Muller. "Grote leveranciers blijven vasthouden aan winstmarges tot wel 15 procent. Daar maak ik me wel zorgen om."

Ahold Delhaize merkt dat klanten in zijn winkels zoeken naar goedkopere producten, waardoor het aandeel van huismerken in de omzet toeneemt. In België rapporteerde de retailer een "wezenlijke verbetering" van de vergelijkbare verkopen bij Delhaize, onder meer door de "Kleine Leeuwtjes"-actie waarbij laaggeprijsde producten in de verf worden gezet.

Belga

Meest recent

Meest recent