Startpagina Melkvee

Voor het eerst na maanden daalt standaard melkprijs Milcobel

Zuivelcoöperatie Milcobel zal voor de lopende leveringen van november een standaard melkprijs hanteren van 55,00 euro/100 l. Daarmee daalt de standaard melkprijs na maanden van stijging.

Leestijd : 1 min

De standaard melkprijs van 55,00 euro/100 l komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 59,62 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor oktober bedraagt 7,2368 euro/kg.

De internationale zuivelmarkten vertonen vandaag een duidelijke terugval. Onder meer de hyperinflatie en de stijgende grondstof- en energieprijzen hebben een duidelijke impact op de marktsituatie. Deze trend zet zich noodzakelijkerwijs ook door in de melkprijs voor november. Met een standaard melkprijs van 55,00 euro/l blijft Milcobel zich echter stevig handhaven in een uiterst competitieve markt. Dit dankzij de solide prestaties van de respectievelijke business units; maar ook zij ontsnappen uiteraard niet aan de economische realiteit.

Coöperatieraad bevestigt huidige melkprijssystematiek

Op de voorbije Coöperatieraad werd – na voorafgaandelijke bespreking op de ledenkringbesturen – de huidige systematiek van Milcobel inzake extra kwaliteitspremie herbevestigd. Een solide standaard melkprijs in combinatie met premies voor weidegang, extra kwaliteit, volume en duurzaamheid geeft alle leden de kans gerichte keuzes te maken in functie van de eigen bedrijfsvoering. Een systeem dat onze boeren de beste garantie geeft op een fair en duurzaam inkomen.

Milcobel

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken