Startpagina Akkerbouw

Vlaanderen kan het Silicon Valley van de duurzame voedselproductie worden

Vlaanderen heeft alles in huis om het Silicon Valley van de duurzame voedselproductie te worden. Dat zegt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns naar aanleiding van de Vlaamse voedseltop die vandaag, dinsdag 29 november, plaatsvindt in Roeselare.

De cd&v-minister stelt er de nieuwe Vlaamse voedselstrategie (GO4Food) voor. Brouns zelf hamert op het belang van ‘strategische autonomie’.

Strategische autonomie

Vlaanderen wil lessen trekken uit de coronapandemie en de energiecrisis. Te afhankelijk zijn van het buitenland voor beschermingsmateriaal of energie maakt je als regio kwetsbaar. Daarom vindt minister Brouns ‘strategische autonomie’ op het vlak van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Landbouwers telen in 2025 opnieuw meer granen

Akkerbouw Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij heeft op basis van de verzamelaanvraag 2025 een eerste voorlopige analyse gemaakt van de aangegeven arealen van de hoofdteelten. Uit deze eerste analyse blijkt dat Vlaamse landbouwers dit jaar 12% meer granen telen dan vorig jaar. Het areaal granen herstelt zich daarmee na een erg slecht jaar 2024, toen de aanhoudende regen en de zompige akkers inzaaien onmogelijk maakte. Verder stijgt het areaal aardappelen in 2025 met 7%. De arealen groenten en fruit laten een status quo optekenen. De ecoregelingen blijken ook in 2025 een groot succes te zijn.
Meer artikelen bekijken