Startpagina Vleesvee

Prijshoudende markt voor Belgisch witblauw rundvee

Coevia vzw leverde deze week op 20 december zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren is status quo en varieert van 680 tot 890 euro voor een goed kalf. 840 euro is de gemiddelde norm. Deze prijs is inclusief btw. De markt is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag (evenwicht).

Bij de koeien geldt ook status quo, met een gemiddelde prijs van 3,75 tot 4,10 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,75 tot 6,3 euro/kg, met enkele pieken tot 6,35 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is hier meer prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Ten slotte is de prijs bij de stieren eveneens status quo, met een prijs die schommelt rond de 4,10 tot 4,45 euro per levende kg of 6,10 tot 6,45 euro per geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,5 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw.

De markt voor stieren is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Interprovinciale fokveeprijskamp in Dilbeek

Vleesvee De 34e Interprovinciale Fokveeprijskamp verhuisde naar een nieuwe locatie en vond dit jaar op 29 januari plaats in een manege in Dilbeek. Er waren een honderdtal dieren en er was veel publiek komen opdagen. De juryleden van de dag waren Christophe Materne, Bernard Lamblot, Vincent Fisenne, Olivier Marot, en Stéphane Jossaert als juryvoorzitter.
Meer artikelen bekijken