Startpagina Mechanisatie

Werktuigendagen beleven vlotte eerste beursdag

De eerste beursdag van de Werktuigendagen was alvast een heel goede dag, zowel op organisatorisch vlak, als qua sfeer. Zo geeft Gunther De Mey, event manager, ons aan.

Leestijd : 2 min

De bezoekersopkomst zat afgelopen zaterdag in de lijn van de editie van twee jaar geleden. Dit leidt alvast tot tevredenheid bij de organisatie. Ze namen dit jaar een nieuw ‘terreinontsluitings- en parkingssysteem’ in gebruik met als doel om file rondom de terreinen bij aankomst van de bezoekers te vermijden. Dit heeft alvast gewerkt en was een aangename beleving, zowel voor organisatie als bezoekers. Vermeldenswaardig is dat er geen incidenten te noteren vielen. De politie hield zaterdagnamiddag een alcoholcontrole in de buurt van het beursterrein van 15u tot 23 u en dit leverde maar één positief geval op. Hier is de beursorganisator uiterst blij mee.

Er werd voor het eerst sinds lang geëxperimenteerd met een geleide demo op de Werktuigendagen. Het was even geleden dat er nog zo een initiatief plaats vond, maar het viel duidelijk in de smaak bij de bezoekers. Wie het resultaat hiervan wil zien, kan dit nog vandaag. De gedemonstreerde machines zijn vandaag nog aanwezig en een videofilm loopt nog om de werking van de machines te laten zien.

Wat ook werkte, dat zijn de wandelroutes die de organisatie aanlegde op het terrein. Ze waren vooreerst beter aangeduid, maar werden ook intensiever gebruikt. Demonstraties naast deze wandelroutes leidden ook tot een hoger gebruik van dit pad.

De tuin & park-zone werd dit jaar opgewaardeerd, ligt landschappelijk mooier geïntegreerd, en er is voor meer actie gezorgd met o.a. de demo’s van bosbouwbedrijf Mouton en met de Stihl Timbersports.

Ook de tweede beursdag belooft weer heel wat te bieden, zondagochtend kwamen de oldtimertractoren alvast in grote getalen toe.

T.D.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken