Startpagina Mechanisatie

Kverneland neemt Phenix Agrosystem over

Kverneland Group betreedt de groeiende markt van mechanische onkruidbestrijding met de overname van de Franse machinefabrikant BC Technique, beter bekend als Phenix Agrosystem.

Leestijd : 1 min

Kverneland Group heeft op 31 januari een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van BC Technique, de Franse producent van schoffelmachines, roterende wiedeggen, cameragestuurde sideshift-bokken en wiedeggen, die onder het merk Phenix Agrosystem worden verkocht.

De Franse producten en oplossingen passen in het toekomstbeeld over duurzame landbouw van Kverneland en moederbedrijf Kubota. Met deze overname stapt Kverneland in de mechanische onkruidbestrijding.

Phenix blijft als merk bestaan

Het merk Phenix en de distributie ervan de huidige dealers in Frankrijkblijven. Tegelijkertijd zullen de Franse machines worden geïntroduceerd onder het merk Kverneland en Kubota in de dealernetwerken van deze merken.

Mathias Bounonn, eigenaar van Phenix Agrosystem, en zijn team blijven in het bedrijf BC Technique om de overgang te ondersteunen.

"Kubota en Kverneland delen dezelfde visie en ontwikkelingsstrategie als Phenix Agrosystem. Wij zien grote mogelijkheden en synergiën om deel uit te maken van deze organisatie. De overname zal de aanwezigheid van Phenix-producten over de hele wereld versterken en de landbouw duurzamer en gezonder maken', stelt Mathias Bounon.

FVDL

Lees ook in Mechanisatie

Tractorverkoop daalt voor 2de jaar op rij

Bedrijfsnieuws Fedagrim, de federatie voor landbouw- en tuinmechanisatie, publiceerde midden januari cijfers over de tractorverkoop en de marktsituatie inzake tractoren van 2023. Eerste conclusie bij het bekijken van de cijfers is dat de verkoop voor het tweede jaar op rij daalt.
Meer artikelen bekijken