Startpagina Mechanisatie

Even de Werktuigendagen herbeleven

In Landbouwleven van deze week, editie 29 september 2017, kan u een uitgebreid verslag van de Werktuigendagen lezen. Hierbij geven we enkele fotoimpressies van de beurs.

Leestijd : 2 min

Het belangrijkste van de Werktuigendagen blijven de ‘live’ machinedemonstraties op een terrein van zo’n 120 ha.Er vonden demonstraties plaats zowel voor de tuinbouwsector, die specifieke en innovatieve thema’s aanhaalden, als voor de landbouw. Hier lag de klemtoon op het oogsten van maïs en suikerbieten en op de bodembewerking.

Naast de ‘grote’ demo’s scoorden enkele randevenementen duidelijk, zoals het Belgisch Kampioenschap Bietstoten, waar jong en oud zijn kans kon wagen. Ook Vlaams minister van landbouw Joke Schauvliege deed een poging. Een andere topper bij de randevenementen is al wat met het oldtimergebeuren te maken heeft. De jongeren blijken duidelijk ook de smaak van oude landbouwtechniek te pakken te hebben. De fokveedag bood kwaliteit maar minder kwantiteit en de opwaardering van de Park & Tuin-afdeling is geslaagd te noemen.

Deze editie van de Werktuigendagen bood enkele nieuwe frisse accenten, zoals de demowandelroutes om het comfort van de bezoeker te verhogen en dieper gelegen demo’s beter bereikbaar te maken.

Zo’n 65.000 à 70.000 bezoekers zijn tijdens de twee beursdagen in Oudenaarde gepasseerd. Een groot deel van ons lezerspubliek bracht ook een bezoek aan onze stand van Landbouwleven - Le Sillon Belge. Zij werden er verwelkomd door publicatiedirecteur Adriaan Landman, hier op foto geflankeerd door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker en de organisator van het BK Bietstoten Marc Ballekens.

T.D. & M.V.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken