Startpagina Melkvee

Homozygoot hoornloze koe bereikt 100.000 kg melk

De homozygoot hoornloze Keur Zohare PP, van het melkveebedrijf Keur Holsteins van Marcel Heylen uit Geel, bereikte op 4 februari 2023 de kaap van de 100.000 kg melk. Met deze prestatie is ze de eerste genetisch 100% hoornloze koe die deze mijlpaal in Vlaanderen bereikt!

Leestijd : 1 min

Keur Zohare PP is geboren op 9 april 2014. Haar afstamming is Ohare P X Laron P X Redmar X Titanic X Stoneham X Vanguard X Tesk X Astro en heeft als dochters Keur Beauty P (vader: Silver), Keur Carrie P (vader: Silver), Keur Creamelle P (vader: Doorsopen) en Keur Fanfare P (vader: Silver).

Allroundkoe

Keur Zohare PP is een allround topkoe. Ze is niet alleen een productietopper, met een gemiddelde 305 dagenproductie over 7 lactaties van 13.594 kg melk, ook qua exterieur staat ze haar mannetje. Ze is ingeschreven met 87 punten voor algemeen voorkomen, met telkens 88 punten voor respectievelijk benen en uier.

Daarnaast is ze ook nog een geweldige fokkoe. Haar 4 melkgevende dochters zijn stuk voor stuk toppers. De bekendste is Silver-dochter Keur Beauty P, die jaar na jaar in de top van hoogst producerende dieren in Vlaanderen terug te vinden is en die ondertussen na 5 keer kalven een levensproductie van ruim 76.000 kg melk heeft, met een gemiddelde dagproductie van 47,8 kg melk.

MH

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken