Startpagina Melkvee

Milcobel melkprijs zakt met 5,5 euro/100 l in februari

De melkprijs blijft dalen. De raad van bestuur van Milcobel besliste om de standaard melkprijs voor februari vast te leggen op 45,00 euro. Dat is 5,50 euro/ 100 l minder dan in januari.

Leestijd : 1 min

De raad van bestuur van zuivelcoöperatie Milcobel besliste op 17 januari over de melkprijs voor deze maand. Milcobel zal voor de lopende leveringen van december een standaard melkprijs hanteren van 50,50 euro/100 l. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 49,36 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor februari bedraagt 5,9211 euro/kg.

Melkprijs volgt de marktsituatie

In de maandelijkse aankondiging van de melkprijs geeft de zuivelcoöperatie hier de nodige duiding bij. “De zuivelmarkten blijven in dit eerste kwartaal een dalende trend vertonen. Kopers nemen een zeer afwachtende houding aan, wat zich duidelijk laat gevoelen in de markt. Ook de onzekerheid over de situatie in China houdt aan. Het commercieel team van Milcobel volgt de situatie op de voet en doet er alles aan om in deze volatiele tijden het maximale uit de markt te halen. De algemene daling van de markt zet zich vandaag ook door in de melkprijs.”

SN

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken