Startpagina Fruit

Demir vraagt extra actie van federale regering voor inkomen fruitboeren

Vlaams minister bevoegd voor Plattelandsbeleid Zuhal Demir gaat bij de federale regering op tafel slaan voor de Vlaamse fruitboeren. Vorige week trokken meer dan 100 fruitboeren richting Brussel om te protesteren tegen de oneerlijke winstmarge waarmee zij zich in de voedselketen tevreden moeten stellen.

Demir: “Niet alleen de sectororganisaties, ook de federale regering kan voor onze fruitboeren het verschil maken. Omdat het daar zo stil blijft, maan ik hen nu ook officieel aan tot actie. Zij moeten regulerend durven optreden om te zorgen voor rechtvaardiger inkomen voor onze landbouwers.” Zelf maakt de minister 2,5 miljoen euro per jaar vrij om onder meer onze korteketenboeren en streekproducten te promoten via de weldra op te richten Landschapsparken. Dat kondigde ze vanmiddag aan tijdens een studiogesprek bij TV Limburg....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken