Startpagina Milieu

Zwaar mestlek verontreinigt Duits meer

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen lekte ongeveer 2 miljoen l vloeibare mest uit een defecte opslagtank. Dit incident zorgde voor de verontreiniging van 2 beken en een meer.

Volgens de Duitse autoriteiten gebeurde dit incident op 20 februari op een boerderij in de stad Velbert. De mest belandde enkele kilometers noordwaarts in het Baldeneymeer in de buurt van de stad Essen.

Volgens Daniela Hitzemann van het district Mettmann is de opruimactie ondertussen gestart. Er zouden geen gevolgen zijn voor de plaatselijke drinkwatervoorziening. Er zijn putten langs het traject, maar die liggen zo diep dat ze niet zijn aangetast. Wel werden in de verontreinigde gebieden een aantal dode vissen ontdekt. In de regio hangt wel een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken