Startpagina Melkvee

Melkprijs augustus opvallend sprongetje voorwaarts, zomerdip beperkt

De BCZ-melkprijs voor afgelopen augustus werd berekend op 37,14 euro per 100 l. Daarmee wordt de melkprijs van vorige december-maand (de meest recente piek) overschreden. Sedert juni 2014 was de melkprijs niet meer zo hoog.

Leestijd : 1 min

BCZ, de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie communiceert elke maand de gemiddelde reële melkprijs van haar leden, waaronder zowat alle melkophalers in België vallen.

Ook raakte bekend dat de totale Belgische melkproductie voor de afgelopen augustusmaand 317,8 miljoen liter bedroeg. Dat is 4 miljoen liter minder dan in juli, wat in vergelijking met voorgaande jaren een beperkte dip is. Ten opzichte van augustus 2016 gaat het om een stijging met 4,7% of 14,9 miljoen liter.

Lees ook in Melkvee

Gemiddeld melkveebedrijf verliest 1.500 euro per maand bij hittegolf

Melkvee Landbouweconomen hebben langlopende productiecijfers van alle Vlaamse melkveebedrijven naast opgetekende weersfenomenen gelegd om de economische schade door hitte in kaart te brengen. Hitte kan een negatieve invloed hebben op de hoeveelheid melk die koeien geven en op de melksamenstelling. De economische schade kan oplopen tot 1.500 euro en meer per maand per bedrijf
Meer artikelen bekijken