Startpagina Melkvee

Melkprijs augustus opvallend sprongetje voorwaarts, zomerdip beperkt

De BCZ-melkprijs voor afgelopen augustus werd berekend op 37,14 euro per 100 l. Daarmee wordt de melkprijs van vorige december-maand (de meest recente piek) overschreden. Sedert juni 2014 was de melkprijs niet meer zo hoog.

Leestijd : 1 min

BCZ, de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie communiceert elke maand de gemiddelde reële melkprijs van haar leden, waaronder zowat alle melkophalers in België vallen.

Ook raakte bekend dat de totale Belgische melkproductie voor de afgelopen augustusmaand 317,8 miljoen liter bedroeg. Dat is 4 miljoen liter minder dan in juli, wat in vergelijking met voorgaande jaren een beperkte dip is. Ten opzichte van augustus 2016 gaat het om een stijging met 4,7% of 14,9 miljoen liter.

Lees ook in Melkvee

SMP-prijzen blijven op laag niveau

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 3 april met ons de financiële situatie in de wereld en de internationale zuivelmarkten. De geschatte voorraad mageremelkpoeder ligt vooral door de lagere productie lager dan vorig jaar eind januari.
Meer artikelen bekijken