Startpagina Economie

Schauvliege keurt tweede reeks 'groenjobs' goed

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege heeft een tweede reeks 'groenjobs' goedgekeurd.

Leestijd : 1 min

Het gaat om Vlaamse steun voor jobs die laaggeschoolden met weinig kansen op de reguliere arbeidsmarkt kunnen uitvoeren in de natuur. Dat gaat van het kappen van bomen bij Natuurpunt tot het onderhouden van perkjes en plantsoenen voor OCMW's.

Officieel heet de regeling, die sinds 2014 bestaat, "compensatie aan gemeenten en actoren voor milieugerelateerde taken uitgevoerd door doelgroepwerknemers". Simpel gezegd gaat het om laaggeschoolden die een contract van drie jaar krijgen om onder meer bomen te kappen, hagen te scheren en parkjes te onderhouden voor bijvoorbeeld bosgroepen, natuurverenigingen of provincies en OCMW's.

Volgens minister Schauvliege is de goedkeuring van de tweede reeks 'groenjobs' goed voor 130,5 voltijdse jobs bij 28 actoren in het natuurbeheer. Dat zijn 11 voltijdse jobs meer dan in de vorige periode van drie jaar. De minister trekt voor de regeling de komende drie jaar 4,2 miljoen euro uit.

Volgens minister Schauvliege levert de regeling een win-win op, want ze combineert "een sociaal doel met een natuurdoel".

Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken