Startpagina Vleesvee

Interprovinciale fokveeprijskamp in Dilbeek

De 34e Interprovinciale Fokveeprijskamp verhuisde naar een nieuwe locatie en vond dit jaar op 29 januari plaats in een manege in Dilbeek. Er waren een honderdtal dieren en er was veel publiek komen opdagen. De juryleden van de dag waren Christophe Materne, Bernard Lamblot, Vincent Fisenne, Olivier Marot, en Stéphane Jossaert als juryvoorzitter.

Leestijd : 2 min

Roger en Jan Orinx uit Asse hadden een geweldige dag en sleepten 5 medailles in de wacht. Baloé en Britney, de jongste dieren van hun veestapel, zijn broer en zus en wonnen de titel in hun categorie. De derde titel ging naar Parel, een andere zoon van Darko, die zeer sterk naar voor kwam. Ten slotte wonnen Provence en Mabelle met gemak hun klasse. Zij hadden op Agriflanders respectievelijk de tweede en eerste prijs gewonnen.

Roggen-Schostmans Lv uit Kersbeek-Miskom won 2 kampioenschappen. Het eerste kampioenschap won hij met Spinner van Terbeck (Darko), die begin januari al kampioen werd in Sint-Truiden. Het tweede kampioenschap won hij met Venus van Bellis (Darko). Zij kreeg al de eerste prijs in Sint-Truiden en op Agriflanders, en won in Dilbeek goud in de categorie ‘Vaarzen van 10 tot 20 maanden’.

Stijn Veulemans uit Glabbeek viel opnieuw in de prijzen met Odyssée van het Bareelhof (Idéfix), die goud behaalde bij de gekalfde vaarzen.

Johan Drobe won de titel in de categorie ‘Koe met kalf’, met Flambée de Spy en haar kalf Henrieke vd Zellikveldhoeve.

Christiane Moenaert uit Bovekerke ten slotte, won goud in de categorie van de volwassen stieren met Objectif de Bievene (Jet-Set).

Olivia Germeau

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken