Startpagina Edito

Welk verhaal wordt het?

Gemengde signalen op de voorstelling van de evaluatie van Boerenbond van het productiejaar (p.3-5). Het huidige jaar geeft na enkele moeilijke jaren voor het eerst weer wat meer ademruimte. Het beeld is uiteraard genuanceerd. Afhankelijk van de sector en de teelten zijn de rendementen sterk verschillend.

Melkveehouders en varkenshouders hebben dit jaar tot nu toe relatief goede prijzen gehad, al zullen de afgelopen dalingen op de varkensmarkt wellicht weer tot voorzichtigheid aanmanen. De volatiliteit is toegenomen, zo klinkt het al enkele jaren. Maar die volatiliteit zou niet zo’n groot probleem zijn mochten veranderingen tussen outputprijzen en inputprijzen elkaar wat meer volgen. Dat dit niet zo is, heeft een veel problematischer gevolg: dalende marges.

Eén van de sectoren waar de rek in marge er al een tijdje uit is, is de vleesveehouderij....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken