Startpagina Vleesvee

Prijzen voor BWB blijven gelijk

Coevia vzw leverde deze week op 25 april zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren is status quo en varieert van 650 tot 830 euro voor een goed kalf. 790 euro is de gemiddelde norm. Deze prijs is inclusief btw. De markt is rustig, met een aanbod dat groter is dan of gelijk is aan de vraag.

Bij de koeien zijn de prijzen status quo, met een gemiddelde prijs van 3,80 tot 4,15 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,80 tot 6,35 euro/kg, met enkele pieken tot 6,40 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

Ten slotte is ook de prijs bij de stieren status quo. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,35 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,45 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor stieren is meer prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Wij leerden werken op gevoel, en daardoor staan we volledig achter ons product

Vleesvee Op de Dag van de Landbouw, 17 september, kan je een kijkje gaan nemen bij hoeve ‘t Waterbos in Herent. Pieter Stessel en Jessie Bosmans verkopen er sinds 2003 vlees van hun eigen Belgisch witblauw-runderen. Dankzij de waardering die ze van hun klanten krijgen, staan ze elke dag met volle goesting op om hard te werken. “Het maakt een wereld van verschil als je elke dag feedback krijgt over je producten”, klinkt het.
Meer artikelen bekijken