Startpagina Veeteelt

Vlaamse voeding verleidt de wereld

De wereld is een dorp: het is een cliché, maar wie op Anuga in het Duitse Keulen rondloopt, beseft dat dit maar al te goed de werkelijkheid is geworden. Alleen zijn de plaatsjes op de dorpsmarkt duur. Anuga is de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld. Hoe kan het kleine Vlaanderen met zijn typische KMO-structuur daar een plaatsje veroveren?

Je moet geen vergrootglas bijhebben om te zien dat de hele wereld vertegenwoordigd is in Keulen. Al bij aankomst bejubelen metershoge affiches de kwaliteiten van voedingsproducten uit onder meer Italië, Turkije, Brazilië en India. Ook in de 29 hectare aan beurshallen (14 keer de oppervlakte van Flanders Expo), zagen we de meest uiteenlopende voedingslanden zichzelf aanprijzen. Griekenland, Argentinië, China, Singapore... en had u al gehoord van de delicieuze harde kazen uit Litouwen? Landbouwleven crosste in het kielzog van Vlaams...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken