Startpagina Vleesvee

Veiling Belgisch Wit-Blauwe stieren

De septemberveiling van het gekende Selectiecentrum in Ciney trekt vaak veel veehouders aan die een tussenseizoensstier of reeds een dekstier voor de volgende lente willen aankopen die dan volop mee kan draaien in de kudde.

Leestijd : 2 min

10 op 11

De plaatsen en trappen in de verkoophal waren tot de bovenste rij zeer goed bezet met ook veel jonge toeschouwers. Er waren nieuwsgierige aankopers-veehouders uit alle hoeken van het land aanwezig alsook verschillende KI centra. Vanuit het buitenland waren er aankoopdelegaties aanwezig van Groot- Hertogdom Luxemburg, Nederland en Italië.

Vanuit het buitenland waren er aankoopdelegaties aanwezig van Groot- Hertogdom Luxemburg, Nederland en Italië.
Vanuit het buitenland waren er aankoopdelegaties aanwezig van Groot- Hertogdom Luxemburg, Nederland en Italië.

Van 11 gepresenteerde stieren werden er 10 verkocht voor een gemiddelde prijs van 3.860€. De gemiddelde leeftijd van de verkochte stieren bedroeg 15 maanden met een gestalte van 125 cm en een gemiddeld gewicht van 648 kg.

Uitschieters

Twee stieren behaalden een hoger bod en behoorden tot de uitschieters:

Loyal de l’Arche , geboren bij Leroy Jean-Louis in Waleffes. Dit is een zoon van de gekende Nodule des Volées, uit een Loubard de la Gaieté-(Elan de St Fontaine) dochter.

Hij mat 127 cm voor 722 kg voor een leeftijd van 14 maanden. Dit was een aantrekkelijke stier met een indrukwekkende bespiering, veel breedte, een mooie lengte en met een diepe achterhand. Loyal behaalde een dagelijkse groei in het Selectiecentrum van meer dan 1.8 kg/dag. Hij verhuisde deze dag naar een stal in West-vlaanderen.

Loebas Van De Schoolhoeve is geboren in de stal van de Landbouwschool te Torhout. Op de leeftijd van 17 maanden, mat hij 125 cm schofthoogte voor 708 kg. Loebas evolueerde heel positief. Hij bezit een zeer gespierde schouder, is breed in de rug, heeft een lang middenstuk, rust op goed beenwerk en bezit een goede achterhand met een perfect kruis. De eindbeoordeling van Loebas (een Pelican De Framontzoon) bedraagt 87,8 punten. Hij vond een nieuw onderkomen in een stal in de Provincie Limburg.

Loebas Van De Schoolhoeve mat op de leeftijd van 17 maanden 125 cm schofthoogte voor 708 kg.
Loebas Van De Schoolhoeve mat op de leeftijd van 17 maanden 125 cm schofthoogte voor 708 kg.

Waar gaan zij heen?

Waar gaan de verkochte stieren heen? 40% verhuist naar Vlaanderen, 20% blijft in Wallonië en 40% is bestemd voor export. Op de Facebook-pagina van het selectiestation (Association Wallonne de l’Elevage)kan u de catalogus, de foto's en de video's van de deelnemende stieren aan de laatste veiling van het jaar bekijken.

Die veiling zal plaats vinden op woensdag 15 november om 14.00 uur stipt in de vertrouwde verkoophal van AWE, Rue du Champs Elysées 4, te Ciney. Voor verdere inlichtingen : 083/23 16 51 of csb@awenet.be.

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken