Startpagina Pluimvee

Open brief: Een eerlijk inkomen voor onze biologische leghennenhoud(st)ers

Het Europese en Vlaamse landbouwbeleid wil meer inzetten op biologische landbouw. Daar gaan wij, de pakstations die biologische eieren inpakken, helemaal mee akkoord. Maar dat lukt alleen als de hele keten een eerlijk inkomen krijgt en de marges eerlijk verdeeld worden. Met deze open brief willen wij dan ook pleiten voor een eerlijk inkomen voor de biologische leghennenhoud(st)ers.

Onder normale omstandigheden worden biologische eieren een hele legronde tegen een vaste prijs verhandeld. Dat kan, omdat de kosten op dat moment voorspelbaar zijn. Alleen zijn die normale omstandigheden al een paar jaar verdwenen. Zeker sinds de oorlog in Oekraïne is er veel veranderd. Zo is de prijs van het voeder bijna verdubbeld. En laat die nu net de belangrijkste kost zijn in de productie van een biologisch ei.

Stijgende kosten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken