Startpagina Fruit

“Ik heb het algoritme getraind met synthetische peren”

Een nieuw AI algoritme uit het Labo voor Naoogstechnologie aan de KU Leuven herkent peren met bruin vruchtvlees op een sorteerlijn. Onderzoeker Astrid Tempelaere: “Om het algoritme te trainen heb ik synthetische peren gebruikt.”

Astrid Tempelaere werkt in de onderzoeksgroep van professor Bart Nicolaï. Ze ontwikkelt digitaal fruit en nieuwe manieren om fruit fris bij de consument te krijgen. Een van de nieuwste realisaties is een AI algoritme dat peren scant op bruin vruchtvlees. “Ik vind het belangrijk om te laten zien welke rol artificiële intelligentie speelt in de voedingsindustrie", zegt ze. "Welke peren in je fruitschaal belanden is een kwestie van deep learning. AI beslist welke peer knapperig is of niet.”

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken