Startpagina Varkens

Nederlanders kweken varkensvlees 30 keer sneller dan echt varken

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable heeft zijn productieproces verbeterd, waardoor het nu nog 8 dagen duurt voordat het bedrijf van een enkele dierlijke cel varkensvlees heeft gemaakt. Eerder had het bedrijf uit Delft daar 3 weken voor nodig.

Een echt varken voor vlees fokken duurt 8 maanden, wat dus dertig keer langer is dan de tijd die Meatable nodig heeft.

Van een enkele cel maakt Meatable - door daar voedingsstoffen aan toe te voegen- spierweefsel en vetweefsel. Daarmee maakte het bedrijf voorlopig worstjes van varkensvlees en vlees voor in dumplings. Die gaan in Singapore op de markt komen, waar de toelating voor kweekvlees voorloopt.

Verbeterd productieproces

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Het AB-bedrijfsstatuut bepaalt welke bedrijven verplicht een coach moeten aanstellen

Veeteelt In december 2024 werd een nieuwe wetgeving gepubliceerd over de preventie en bestrijding van antimicrobiële resistentie bij dieren (Koninklijke Besluit 17 december 2024). Deze wetgeving is momenteel enkel van toepassing voor varkens, vleeskippen, leghennen en vleeskalveren. Ben je houder van of actief als dierenarts bij een van deze diersoorten? Dan is het belangrijk dat je correct geïnformeerd bent over de mogelijke veranderingen die deze wetgeving met zich meebrengt.
Meer artikelen bekijken