Startpagina Fruit

Steeds meer meldingen van perenvuur in Limburg

Perenkwekers in Limburg bekijken na de regenachtige periode met argusogen of er in hun plantages perenvuur voorkomt. Het natte weer en de stevige windstoten zijn immers samen met de rondvliegende insecten een katalysator in de verspreiding van de bacterieziekte, die ook bacterievuur wordt genoemd.

De afgelopen weken kwamen er verschillende meldingen binnen bij het meldpunt van de provincie Limburg. Vrijdagvoormiddag ondernam de provincie een eerste actie in Zepperen en werd een met bacterievuur geïnfecteerde en uit de kluiten gegroeide haag gekortwiekt.

Meldpunt opgericht

Sinds bacterievuur op Europees vlak niet meer als een quarantaineziekte wordt beschouwd, heeft de provincie Limburg een meldpunt opgericht...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken