Startpagina Mechanisatie

Nucrop nu beschikbaar in België

Packo Agri, Nufarm en crop.zone werken samen om Nucrop naar de Belgische landbouwers te brengen in 2023.

Leestijd : 1 min

Als onderdeel van de Royal Reesink Groep is Packo Agri verant woordelijk voor de verkoop, marketing en het onderhoud van de Nucrop-machines die zijn ontworpen en gebouwd door crop.zone in Aken (D), terwijl Nufarm de agronomische expertise zal bieden en Volt.fuel zal leveren aan distributiepartners in België.

In 2023 zal Nucrop zich richten op loofdoding in aardappelen. Daarnaast zullen in de nabije toekomst ook andere toepassingen – waaronder loofdoding groenbemesters, onkruidbestrijding voor zaai en stoppeltoepassingen – naar de markt worden gebracht.

De voordelen van Nucrop zijn een beter oogstmanagement, verbeterde schilkwaliteit, duurzaamheid, verminderde afhankelijkheid van weersomstandigheden en geen noodzaak voor drift reducerende maatregelen.

Tim Decoster

Lees ook in Mechanisatie

Weloverwogen investeren in gps-systemen

Mechanisatie De combinatie van investeringssteun (VLIF) en ecomaatregelen ter ondersteuning van precisielandbouw wakkert de interesse in gps-systemen bij akkerbouwers aan. Boer-enadviseur.be peilde naar de aankoopbereidheid bij een tweehonderdtal landbouwers uit Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken