Startpagina Schapen

Bevraging voor schapenfokkers over geproduceerde wol

In het kader van het Waalse herstelplan werd Valbiom gevraagd om de mogelijkheden voor de valorisatie van Belgische wol te evalueren. Ze lanceren hiervoor een korte vragenlijst.

Leestijd : 1 min

Valbiom is een vzw die de non-food waardering van biomassa wil promoten en aanmoedigen bij alle betrokken partijen, met als doel de principes van duurzame ontwikkeling te respecteren. In dit kader is de organisatie op zoek naar informatie over de hoeveelheid geproduceerde wol.

Aangezien elke wol zijn eigen gebruik heeft, wil Valbiom zo nauwkeurig mogelijke informatie verzamelen over de verschillende rassen die in België worden gehouden en hun belang. Aangezien dit laatste punt helemaal niet gedocumenteerd is, heeft de organisatie een korte vragenlijst opgesteld. Ben jij schapenfokker en wil je meewerken aan dit onderzoek? Vul dan zeker de enquête in, vóór 15 augustus 2023.

Deze is te bereiken via: Schapenrassen in Vlaanderen: de eerste stap naar de valorisatie van wol. Enquête uitgevoerd door Valbiom in het kader van het herstelplan. (dragnsurvey.com)

DGZ

Lees ook in Schapen

Hoe hulp bieden tijdens en na de geboorte van de lammeren?

Schapen Februari-maart is de klassieke aflamperiode voor onze schapenrassen. In een vorig artikel hadden we het over de voorbereiding op het geboorteseizoen. Het geboortemoment zelf en de week na de geboorte zijn cruciaal voor de overlevingskansen van de lammeren. Daarom willen we hier ieder jaar toch een moment dieper op ingaan. Het rendement van een schapenbedrijf is trouwens sterk bepaald door het aantal overlevende en verkoopbare lammeren per ooi.
Meer artikelen bekijken