Startpagina Mechanisatie

Bijna 200.000 bezoekers voor 87ste editie van Landbouwbeurs Libramont

De 87ste editie van de Landbouwbeurs van Libramont, die maandagavond 31 juli 2023 ten einde liep, heeft 199.230 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er nagenoeg evenveel als vorig jaar (198.932 bezoekers), zo maakten de organisatoren bekend.

Leestijd : 1 min

De beursorganisatie is tevreden. “De respons op uitnodigingen die naar boeren zijn gestuurd, en van de uitnodigingen die exposanten naar hun klanten hebben gestuurd, is bijna ongezien”, aldus directeur-generaal Natacha Perat.

Het sombere en natte weer van de voorbije dagen, heeft bezoekers ook niet afgeschrikt. Integendeel: heel wat landbouwers konden toch niet werken op het veld en verkozen dan ook een bezoekje aan Libramont, luidt het. De landbouwbeurs kreeg ook hoog bezoek. Zaterdag bezocht de eurocommissaris voor Landbouw, de Pool Janusz Wojciechowski, de beurs. Het was van 2010 geleden dat de landbouwbeurs nog een eurocommissaris over de vloer kreeg. Wojciechowski keerde bovendien een dag later nog eens incognito terug naar Libramont met zijn gezin.

Ook premier De Croo bracht een bezoek aan Libramont.
Ook premier De Croo bracht een bezoek aan Libramont. - Foto: JV

Maandag trotseerde premier Alexander De Croo dan de regen om de fabrikanten van landbouwmachines, de telers uit het noorden en zuiden van het land en de bezoekers te groeten. De Vlaamse liberaal is net zoals zijn vader Herman De Croo een trouwe bezoeker van het evenement. Vader en zoon - beide paardenliefhebbers - bezochten de beurs al meermaals in het verleden in private hoedanigheid. Libramont trekt een groot Vlaams publiek aan. Ongeveer 40 % van de exposanten op de landbouwbeurs was afkomstig uit Vlaanderen.

De volgende editie vindt plaats van 26 tot 29 juli 2024.

Belga

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken