Startpagina Pluimvee

Vermeerderingsbedrijven zijn proactief in het implementeren van bioveiligheidsmaatregelen

Op vermeerderingsbedrijven zijn besmettelijke ziekten zéker ongewenst. Uit internationaal onderzoek blijkt dat de bioveiligheidsmaatregelen er meestal goed worden toegepast. Toch kan het nóg beter.

Eenvoudige handelingen op het bedrijf, zoals het routinematig controleren van de dieren, het schoonmaken van de gebouwen, het wassen van de handen of het zorgvuldig verwijderen van dode vogels, kunnen worden beschouwd als goede bioveiligheidspraktijken. Bioveiligheid kan echter ook meer strikte handelingen en een strenger beleid inhouden, zoals het controleren van de toegang voor bezoekers en van de bewegingen van mensen en vogels op het terrein, of controle op het gebruik van apparatuur in verschillende stallen/bedrijven....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

PAS-reeks (14): Hoe ammoniakemissie reduceren op pluimveebedrijven?

Milieu Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd in Het Belgisch Staatsblad. Voor elk pluimveebedrijf werden reductiedoelstellingen vooropgesteld. Het stikstofdecreet bepaalt dat de doelstellingen kunnen gerealiseerd worden door het verminderen van het aantal dieren, door een ammoniakemissiereducerende maatregel of door een combinatie van beide.
Meer artikelen bekijken