Startpagina Vleesvee

Coevia prijzen blijven gelijk

Coevia vzw leverde deze week op 5 september zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren is deze week status quo en varieert van 750 tot 980 euro voor een goed kalf. 900 euro is de gemiddelde norm. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een vaste markt met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Bij de BWB-koeien bleven de prijzen deze week ook status quo. De gemiddelde prijs gaat van 3,70 tot 4,00 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,65 tot 6,25 euro/kg, met enkele pieken tot 6,30 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is rustig, met een aanbod dat groter dan is of gelijk aan de vraag.

Ten slotte bleef volgens Coevia de prijs bij de stieren eveneens gelijk. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,35 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,43 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor stieren is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag (evenwicht).

 

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Veehouderij Stabroek: "Wij voelen ons geviseerd door het FAVV"

Vleesvee Voor de eerste keer getuigen de veehouders in Stabroek die sinds november moeilijkheden hebben met het verkopen van hun runderen. Het voedselagentschap legde hun veehouderij strenge beperkingen op, nadat het een te hoge concentratie PFOS aantrof in het vlees. “Plots stonden er 2 inspecteurs van het voedselagentschap voor onze deur met slecht nieuws dat insloeg als een bom.”
Meer artikelen bekijken