Startpagina Onderwijs

VLTI-leerlingen trokken op stage naar Frans-Guyana

Twee leerlingen van het Vrij Land- en Tuinbouwinstituut (VLTI) in Torhout trokken de voorbije zomer op stage naar Frans-Guyana. Het werd een confrontatie met een totaal andere wereld.

Delphine Debou uit Ichtegem en Lars Vangeluwe uit Eernegem zijn 2 leerlingen van het VLTI uit Torhout, die nu het zesde jaar landbouw hebben aangevat. De hele maand april liep Delphine stage op een melkveebedrijf in de Bourgogne (F) en Lars op een melkveebedrijf in Zweden. Op 24 juni vertrok Lars naar Zuid-Frankrijk voor een maand stage op een gemengd bedrijf met melkvee, vleesvee en pluimvee met particuliere verkoop. Op 22 juli vertrokken ze samen naar Frans-Guyana in Zuid-Amerika voor 6 weken stage op een gemengd bedrijf met onder meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken