Startpagina Vleesvee

Prijzen BWB blijven stabiel

Coevia vzw leverde deze week op 26 september zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren stagneert deze week en varieert van 780 tot 1.000 euro voor een goed kalf. 940 euro is de gemiddelde norm. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een vaste markt met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Bij de BWB-koeien zijn de prijzen al even status quo, en dat is ook deze week het geval. De gemiddelde prijs gaat van 3,70 tot 4,00 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,65 tot 6,25 euro/kg, met enkele pieken tot 6,30 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag.

Ten slotte bleef de prijs bij de stieren gelijk, en verandert er al enkele weken niets. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,35 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,43 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor stieren is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag (evenwicht).

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken