Startpagina Vleesvee

Prijs BWB-kalveren daalt

Coevia vzw leverde deze week op 24 oktober zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren daalt deze week. Die varieert van 730 tot 925 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 860 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een flauwe markt met een aanbod dat groter is dan de vraag.

Bij de BWB-koeien zijn de prijzen al even status quo, en dat is ook deze week het geval. De gemiddelde prijs gaat van 3,70 tot 4,00 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,65 tot 6,25 euro/kg, met enkele pieken tot 6,30 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag.

Ten slotte bleef de prijs bij de stieren gelijk, en verandert er al enkele weken niets. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,35 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,43 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag (evenwicht).

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Methaanemissie verminderen via pensvertering

Melkvee Met het Convenant Enterische Emissies Rundvee 2019-2030 engageerden 15 sectororganisaties zich om de enterische methaanemissies sterk te verminderen. Hoever staan we en wat zijn de mogelijkheden? In dit eerste artikel belichten we de aanpak via veevoeding.
Meer artikelen bekijken