Startpagina De jacht

“Er zijn tegenwoordig meer jagers dan boeren!”

Jagers zijn meer dan alleen maar schutters en spelen een sleutelrol in het beheer en behoud van de biotoop van onze regio’s. Dat zegt Rodolphe de Changy, voorzitter van de Jachtraad van Haspengouw. Deze jager op kleinwild wil zijn passie met ons delen. Het is een sterk gereglementeerde activiteit die specifieke vaardigheden vereist en een aanpak die zo dicht mogelijk bij de natuur staat.

Rodolphe de Changy ontvangt ons bij hem thuis, op de heuvels van Héron, op een paar kilometer van Huy. Jagen is een activiteit die hij actief beoefent sinds zijn 18e, de leeftijd waarop hij zijn jachtvergunning behaalde, maar in werkelijkheid is hij er al veel langer mee bezig. “Ik ben geboren in een gezin waarin jagen net zo vanzelfsprekend was als landbouw of bosbouw. Voordat ik de leeftijd had om een jachtvergunning te halen, ging ik al jagen, hielp ik jagers, observeerde ik... Voor veel mensen is jagen een passie waar ze van jongs af...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in De jacht

Eerste wolf legaal geschoten in Oostenrijk

Actueel In Oostenrijk is in de nacht van 7 op 8 november de eerste wolf geschoten sinds daar een nieuwe verordening inzake wolvenbeheer op 1 juli van kracht werd. Opper-Oostenrijk is amper 900 km verwijderd van België, wat er meteen voor zorgt dat ‘wolvenbeheer’ geen ver-van-mijn-bedshow meer is.
Meer artikelen bekijken