Startpagina Vleesvee

Coevia meldt weinig verandering

Coevia vzw leverde deze week op 7 november zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren blijft deze week gelijk. Die varieert van 730 tot 925 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 860 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een stabiele markt met een aanbod dat gelijk is aan de vraag.

Ook bij de BWB-koeien zijn de prijzen status quo. De gemiddelde prijs gaat van 3,70 tot 4,00 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,65 tot 6,25 euro/kg, met enkele pieken tot 6,30 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is meer prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Ten slotte bleef de prijs bij de stieren gelijk, en verandert er al enkele weken niets. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,35 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,43 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag (evenwicht).

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken