Startpagina Akkerbouw

Vraag op de vlasmarkt stijgt

Het Algemeen Belgisch Vlasverbond (ABV) geeft in zijn recentste berichtgeving mee dat de tendens op de vlasmarkt van de voorbije maanden aanhoudt.

Leestijd : 1 min

De eerste cijfers bevestigen de inschattingen zoals deze kort na de oogst door de vlassers werden opgegeven. De vraag naar product bij de afnemers kan niet beantwoord worden.

De langevezelproductie in België, Nederland en Frankrijk samen is nog steeds stabiel. In de cijfers blijkt de stock te gaan stijgen, vooral in België en Nederland. Dit is een vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De stock zelf dekt een vraag van de afnemers van ongeveer 1 maand.

Naast de lange vezel wordt ook de korte vezel gekenmerkt door een zeer sterk stijgende verkoopprijs.

Bij de korte vezel ziet het ABV een verdere sterke afbouw van de stock. Ook de productie ligt een stuk lager dan die van dezelfde periode het jaar ervoor.

De cijfers bevestigen de trend dit najaar bij de Belgische vlassers: er wordt gezwingeld aan een lagere cadans, aangepast aan het beschikbare strovlas. De stock is relatief hoog, maar de verkopen in oktober en in gans de campagne 23-24 zijn tot nu toe zeer laag.

De verkoop van korte vezel is dan weer hoog. Hier ziet het ABV dat de stock toch wel snel afgebouwd wordt.

ABV

Lees ook in Akkerbouw

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken