Startpagina Melkvee

Milcobel verhoogt standaard melkprijs met 2 euro

Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand januari 2024 een standaard melkprijs hanteren van 40 euro per 100 l.

Leestijd : 1 min

De raad van bestuur van Milcobel besliste op 16 januari over de melkprijs voor deze maand. de prijs van 40 euro per 100 l betekent een verhoging met 2 euro per 100 l ten opzichte van de standaard melkprijs van vorige maand, december 2023.

De vet- en eiwitprijs voor januari bedraagt 5,2632 euro per kg. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 44,23 euro per 100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid.

Eerste kwartaal goed ingezet

Milcobel zette naar eigen zeggen het jaar goed in, mede dankzij een zuivelmarkt die lichtpuntjes blijft vertonen na een bijzonder volatiel 2023. Die goede start kan meteen worden doorgezet richting de leden/melkveehouders via een verdere stijging van de melkprijs.

Het verhogen van de melkprijs komt op het moment dat de eerste vrachtwagens met weiproteïneconcentraat (WPC80) vertrekken richting Arla Foods Ingredients, in het kader van een langetermijn partnership om de wei van de mozzarellafabriek in Langemark voortaan sterker te valoriseren. De succesvolle release is een opsteker voor het voltallige Milcobel Premium Ingredients-team en goed nieuws voor de Milcobel-coöperanten.

Milcobel

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken