Startpagina Vleesvee

Coevia roept vleesveehouders op om hogere prijzen te eisen

Vzw Coevia roept de fokkers van witblauw vleesvee op om hogere prijzen te eisen.

Leestijd : 1 min

De oproep kwam op 27 februari samen met de wekelijkse prijsnotering. Ondanks de aankondigingen in de pers, wachten nog steeds heel wat veehouders op betere prijzen. Deze week is er een heel kleine prijsstijging voor Belgisch-witblauwe stieren.

"We hebben allemaal horen praten over een prijsstijging voor ons vee, maar we zien het nog steeds niet in de praktijk", staat in de mededeling.

Het Coevia-team wil alle vleesveehouders van het witblauwe ras uitnodigen om hun solidariteit te tonen en om hun recht op te eisen om hun eigen verkoopprijzen te bepalen. "We worden in de maling genomen en het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt. Als we ons allemaal verenigen en dezelfde prijs eisen zonder op te geven, zal de prijs alleen maar stijgen!"

Daarom stelt het Coevia-team voor dat voortaan iedereen een prijs tussen 800 euro voor kleine kalveren en 1.200 euro voor zeer grote kalveren eist, tot 7,3 euro per kg karkas voor S-koeien (van 6,8 tot 7,4 euro) en tot 7,3 euro per kg karkas voor S-stieren (van 7 tot 7,4 euro). Dit komt overeen met de gevraagde en rijkelijk verdiende extra euro", staat als besluit in de mededeling.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken