Startpagina Vleesvee

Hogere prijzen voor BWB-stieren

Coevia vzw bezorgde op 5 maart zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren daalt. Die varieert van 740 tot 950 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 870 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een rustige markt, met een aanbod dat groter is dan of gelijk aan de vraag.

Bij de BWB-koeien blijven de prijzenstatus quo. De gemiddelde prijs gaat van 3,80 tot 4,15 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,80 tot 6,40 euro/kg, met enkele pieken tot 6,45 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

De prijzen voor stieren stijgen, net als vorige week. De prijs schommelt rond de 4,20 tot 4,45 euro per levende kg of 6,20 tot 6,55 euro per kg geslacht gewicht. 6,45 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,85 euro/kg (S+) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Veehouderij Stabroek: "Wij voelen ons geviseerd door het FAVV"

Vleesvee Voor de eerste keer getuigen de veehouders in Stabroek die sinds november moeilijkheden hebben met het verkopen van hun runderen. Het voedselagentschap legde hun veehouderij strenge beperkingen op, nadat het een te hoge concentratie PFOS aantrof in het vlees. “Plots stonden er 2 inspecteurs van het voedselagentschap voor onze deur met slecht nieuws dat insloeg als een bom.”
Meer artikelen bekijken