Startpagina Wetgeving

Vrijspraak voor veevoederfabrikant in zaak schadevergoeding dioxinecrisis

Veevoederfabrikant De Brabander uit Roeselare, die door vetsmelters Verkest beschuldigd werd van het gebruik van valse creditnota's om hun schadevergoeding voor de dioxinecrisis te verhogen, is vrijgesproken van alle tenlasteleggingen. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank woensdag beslist.

De dioxinecrisis barstte in 1999 los, nadat dioxines in de voedselketen terecht waren gekomen. Uit onderzoek bleek dat de besmetting zijn oorsprong vond bij het bedrijf Verkest in Deinze en bij het Waalse Fogra. Het bedrijf Fogra leverde met giftige pcb's besmette vetstoffen aan Verkest, die het aan de veevoederbedrijven verdeelde. De Verkests leverden zogezegd gesmolten dierlijk vet aan meng- en veevoederfabrikanten, terwijl het om een mengsel van dierlijk en technisch vet ging.

Jan en Lucien Verkest werden later schuldig bevonden aan valsheid in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Wie is er aansprakelijk bij wildschade door bejaagbare soorten?

Wetgeving In Landbouwleven van 7 november werd de administratieve procedure uiteengezet voor het verkrijgen van een vergoeding bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voor wildschade afkomstig van niet-bejaagbaar wild en beschermde diersoorten. Schade veroorzaakt door bejaagbaar wild wordt daarentegen niet vergoed door de Vlaamse overheid, omdat zij de bestrijding van dat wild niet belemmert.
Meer artikelen bekijken