Startpagina Vleesvee

Stabiele prijzen voor BWB-runderen

Coevia vzw bezorgde op 26 maart zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren is dezelfde als die van vorige week. Die varieert van 740 tot 940 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 860 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een rustige markt, met een aanbod dat groter is dan of gelijk aan de vraag.

Bij de BWB-koeien blijven de prijzen status quo. De gemiddelde prijs gaat van 3,80 tot 4,15 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,80 tot 6,40 euro/kg, met enkele pieken tot 6,45 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

De prijzen voor stieren zijn dezelfde als die van vorige week. De prijs schommelt rond de 4,25 tot 4,55 euro per levende kg of 6,30 tot 6,70 euro per kg geslacht gewicht. 6,55 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,85 euro/kg (S+) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

IBR: nieuwe insleep en verdachte gevallen in West-Vlaanderen

Vleesvee Op 20 maart is in het ‘gebied van verhoogde waakzaamheid’ in West-Vlaanderen een nieuw geval van recente IBR-insleep bevestigd. Naast dit incident zijn er 4 andere verdachte gevallen waarbij momenteel acties worden ondernomen. Daarnaast zijn over heel Vlaanderen ook gevallen van (beperkte) insleep gerelateerd aan aankopen en onveilige handelspraktijken. .
Meer artikelen bekijken