Startpagina Actueel

Boerenbewegingen verzetten zich tegen agrivoltaicsproject in Aiseau-Presles

De Franstalige boerenverenigingen Résap en Fugea eisen dat de Waalse regering een project voor agrivoltaics - waarbij zonnepaneelinstallaties geplaatst worden boven gewassen - in het Henegouwse Aiseau-Presles tegenhoudt. Ze voerden daarvoor donderdag 4 april actie in Namen.

Bij Résap en Fugea bestaat de vrees dat agrivoltaicsprojecten zullen bijdragen aan de stijging van de landbouwgrondprijzen. Volgens statistieken van de Waalse overheid namen die tussen 2017 en 2022 al met ruim een derde toe tot 36.368 euro per hectare.

De organisaties hekelen dat de Waalse regering onder minister van Landbouw Willy Borsus (MR) de regels in 2022 versoepelde om agrivoltaicsprojecten mogelijk te maken. “De grondrentes die energiebedrijven aanbieden, zijn tot 10 keer hoger dan de grondrentes die met landbouwactiviteiten te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken