Eén gouden en één zilveren buxus op Agribex

Het Viking iMow TeaM kan 2 tot 10 robotmaaiers tellen en zo instaan om grote oppervlakten te maaien.
Het Viking iMow TeaM kan 2 tot 10 robotmaaiers tellen en zo instaan om grote oppervlakten te maaien.

Respectievelijk Stihl/Viking en Husqvarna vielen hierbij in de prijzen.

Goud

Viking iMow TeaM

Stihl-Viking presenteert het iMow TeaM: een team robotmaaiers dat tot uw dienst staat. Het Dream Team van grote gazons.

Viking heeft zijn iMow MI 632 M uitgerust met de capaciteit om in team te werken en zo zeer grote grasvelden van meer dan 4.000 m² professioneel te onderhouden, zoals golfterreinen, voetbalvelden, parken of grasperken rond openluchtzwembaden.

Intelligente software verbindt de robotmaaier met het iMow TeaM, zodat meerdere machines gelijktijdig en volledig autonoom grote oppervlakken kunnen onderhouden. Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal tien iMow maaiers.

Volledige controle en bediening via de gratis Viking app

De sensoren van de robotmaaiers verzenden draadloos gegevens via het internet, zodat de software de activiteit van de verschillende robotmaaiers kan controleren en coördineren. Zo beschikt de gebruiker altijd en overal, via mobiele telefoon of tablet, over een volledige controle en toegang tot de verschillende toestellen. Indien het maaiplan is ingesteld voor één iMow, stuurt de server automatisch de vereiste gegevens door aan het hele team.

Willekeurig, maar precies volgens plan

De maaiers van het iMow team bewegen zich in een zone die wordt bepaald door een begrenzingsdraad. Ze nemen willekeurige routes volgens een algoritme dat een gelijkmatig en onberispelijk resultaat garandeert, en zonder de andere actieve robots te storen. Indien één robot zou wegvallen, dan nemen de andere automatisch het werk over.

Van één enkel toestel tot een heel maaiteam: samen sterk

De maaiers kunnen van richting veranderen als ze een obstakel tegenkomen, zoals een boom. In het geval van hellingen (tot 45%) en zeer steile terreinen reageert het bedieningssysteem door de snelheid te verminderen. Sensoren detecteren wanneer het regent, wanneer de batterijcapaciteit laag is of wanneer het werk klaar is. De MI 632 M keert dan terug naar een basisstation, om te schuilen en de accu op te laden. In teammodus kan elke robotmaaier een vrij basisstation van zijn keuze gebruiken. De basisstations kunnen ook geplaatst worden buiten de te maaien zone, op een beveiligde plek.

Maximale veiligheid

Kantelsensoren detecteren wanneer de iMow wordt opgetild: het mes komt dan onmiddellijk tot stilstand. Dankzij de ergnomische draaggreep kunt u het toestel gemakkelijk en in alle veiligheid vervoeren: het mes komt dan automatisch in een positie die de gebruiker niet kan verwonden.

Technische kenmerken:

Het iMow TeaM telt twee tot tien MI 632 M robotmaaiers. Er is slechts één begrenzingsdraad vereist en één app staat in voor de programmering van alle iMow leden. De snijhoogte gaat van 20 tot 60 mm met een instelling van de snijhoogte die gecentraliseerd is op 15 niveaus. Het type accu is de lithium-ion.

Husqvarna introduceert een nieuw opvangconcept (vijzeltechniek) bij zijn zelfrijdende maaiers.
Husqvarna introduceert een nieuw opvangconcept (vijzeltechniek) bij zijn zelfrijdende maaiers.

Zilver

Husqvarna Rider Collect

Husqvarna Belgium introduceert een compleet nieuw concept frontmaaiers met opvang, Husqvarna Rider Collect 318T en Husqvarna Rider Collect 320Ts AWD.

De basis van deze frontmaaier collect is het reeds bekende Husqvarna Rider concept: wendbaar, compact, comfortabel, frontmaaier. Het is Husqvarna gelukt om een opvangsysteem te ontwikkelen die onder alle omstandigheden opvangt! Husqvarna maakt hierbij gebruik van de vijzeltechniek ACTech om het gras te transporteren van het maaidek naar de vangbak, de grote voordelen zijn:

- Perfect transport van maaisel van maaidek naar opvangbak met minder kans op verstopping;

- Opvang onder alle omstandigheden met een altijd perfect maaibeeld;

- Hogere opvang capaciteit i.v.m. samenpersen van maaisel en minder vaak legen;

- Laag geluidniveau aangezien er geen luchtstroom nodig is om het maaisel te transporteren is de machine stiller;

- Bio-Clip oftewel mulchfunctie vanaf de stoel zorgt voor flexibiliteit;

- Met de Turn-key start kan er gestart worden zonder de choke te gebruiken.

Beide Husqvarna machines kunnen worden uitgevoerd met 103 cm en 112 cm maaidek, en kunnen voorzien worden van een sneeuwschuif en borstel wat weer voor een veelzijdig gebruik zorgt.

Meest recent

Meest recent