Startpagina Vleesvee

Stabiele prijzen voor BWB

Coevia vzw bezorgde op 16 april zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren is dezelfde als die van vorige week. Die varieert van 740 tot 940 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 860 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een stabiele markt, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht.

Bij de BWB-koeien blijven de prijzen status quo. De gemiddelde prijs gaat van 3,80 tot 4,15 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,80 tot 6,40 euro/kg, met enkele pieken tot 6,45 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht.

De prijzen voor stieren zijn dezelfde als die van vorige week. De prijs schommelt rond de 4,25 tot 4,55 euro per levende kg of 6,30 tot 6,70 euro per kg geslacht gewicht. 6,55 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,85 euro/kg (S+) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Veehouderij Stabroek: "Wij voelen ons geviseerd door het FAVV"

Vleesvee Voor de eerste keer getuigen de veehouders in Stabroek die sinds november moeilijkheden hebben met het verkopen van hun runderen. Het voedselagentschap legde hun veehouderij strenge beperkingen op, nadat het een te hoge concentratie PFOS aantrof in het vlees. “Plots stonden er 2 inspecteurs van het voedselagentschap voor onze deur met slecht nieuws dat insloeg als een bom.”
Meer artikelen bekijken