Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer wil eerste bio-insecticide lanceren

Bayer heeft een overeenkomst getekend met het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf AlphaBio Control om een exclusieve licentie te verkrijgen voor een nieuw biologisch insecticide.

Leestijd : 1 min

Het nieuwe product, waarvan de handelsnaam nog niet bekend is, zal het eerste zijn dat beschikbaar is voor akkerbouwgewassen, waaronder koolzaad en granen. Dit nieuwe insecticide, dat waarschijnlijk pas in 2028 op de markt komt, werd ontdekt door AlphaBio. Bayer verdeelt van hen al het middel Flipper, een bioinsecticide-acaricide.

Het nieuwe bio-insecticide heeft potentieel voor gebruik tegen coleoptera-insecten, zoals de koolzaadaardvlo, een plaaginsect dat koolzaadgewassen gedurende het groeiseizoen kan beschadigen en dat zelfs de dood van jonge plantenkiemen kan veroorzaken. Als de volwassen kevers jonge planten en vroege bladeren aantasten, resulteert dit in groeiachterstand en in een slechte gezondheid van de plant.

Het nog niet nader genoemde biologische insecticide zal ook een ondersteunend onderdeel zijn van Bayers inzet om de milieu-impact van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 met 30 procent te helpen verminderen, zonder negatieve gevolgen voor de gewasopbrengsten en de gezondheid.

Bayer

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken