Startpagina Recht

Wat ondernemen als je overlast hebt van distels op naburige percelen?

Een naburig perceel is enorm vervuild met akkerdistels, waardoor distelzaad overwaait naar onze landbouwgrond, met alle gevolgen van dien. Hoe kunnen wij hiertegen optreden en welke verplichtingen voorziet de wetgeving over de bestrijding van distels in de buurt van landbouwpercelen en tuinen?

De eerste wetgeving inzake distelbestrijding dateerde uit de 19de eeuw, maar het was lange tijd het Koninklijk Besluit van 19 november 1987 dat een uitdrukkelijke algemene distelbestrijdingsplicht oplegde.

Wetgeving inzake distelbestrijdingsplicht

Het Koninklijk Besluit van 19 november 1987 verplichtte elke eigenaar of gebruiker van een grond om daar met alle middelen de bloei, de zaadvorming en uitzaaiing van schadelijke distels te beletten. Het besluit merkte onder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Recht

Wat ondernemen tegen buurman die zijn afsluiting op mijn perceel plaatste?

Recht In dit artikel belichten we een geval uit de praktijk. Een eigenaar wordt op een dag geconfronteerd met een door zijn buurman nieuw geplaatste betonafsluiting die schijnbaar geheel of deels op zijn eigendom werd geplaatst. Wanneer de eigenaar zijn buurman hierop aanspreekt, beweert die meteen dat de afsluiting helemaal niet over de perceelsgrens werd geplaatst. Tussen de 2 buren volgt een geschil over de juiste grenslijn en over het lot van de geplaatste afsluiting.
Meer artikelen bekijken