Startpagina Veeteelt

Nieuw waterpaspoort brengt waterkansen van land- en tuinbouwbedrijven in kaart

Met het ‘waterpaspoort’ krijgen Antwerpse landbouwbedrijven duidelijkheid over duurzame waterwinsten in hun bedrijf. Melkveehouder Guy Lemmens uit Rumst ontving als eerste landbouwer dit waterpaspoort uit de handen van Antwerps gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Kathleen Helsen.

Van extreme droogte in het voorjaar van 2022 naar de tweede natste lente in 2024 sinds het begin van de waarnemingen in 1833. De landbouwsector is gevoelig voor de gevolgen van de klimaatverandering. Steeds meer landbouwers denken na over het waterrobuust maken van hun land- en tuinbouwbedrijf.

Waterstromen in kaart gebracht

Voor advies en begeleiding kunnen ze rekenen op de onderzoekers van Life Aclima, verbonden aan 1 van de 4 praktijkcentra uit de provincie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken